Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Λίστα - φωτιά με περικοπές 11,9 δισ. ευρώ!!!

Λίστα - φωτιά με περικοπές 11,9 δισ. ευρώ


Την ενότητα κατ' αρχήν στο εσωτερικό του κόμματός του αλλά και στο εσωτερικό της τρικομματικης κυβέρνησης ζητεί ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, προκειμένου να «περάσει» ένα πραγματικά δύσκολο και επώδυνο, όπως ίδιος παραδέχεται, «πακέτο» μέτρων, που αποτελεί, ωστόσο, το διαβατήριο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Το «πακέτο» περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρά μέτρα συνολικού ύψους 11,9 δισ. ευρώ, με μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, στις αποδοχές των υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και σε προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Περιέχει συνολικά 72 επώδυνες παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα των κρατικών δαπανών.
Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι τα μέτρα που πρόκειται να λάβει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θίγουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες, με πρώτη και κύρια εκείνη των συνταξιούχων, η οποία καλείται να «σηκώσει» ένα δυσανάλογα μεγάλο φορτίο.
Ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι «στην τρικομματική κυβέρνηση έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός την τελευταία ίσως ευκαιρία για να αποφύγουμε το χάος, την επιστροφή στη δραχμή και για να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι»
Παράλληλα, γνωρίζει ότι το «πακέτο» αυτό θα προκαλεί πολλές και ποικίλες αντιδράσεις στους μισθωτούς στο Δημόσιο, στις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που είναι οι στρατιωτικοί, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και οι γιατροί του ΙΚΑ. Για όλους αυτούς τους λόγους, χθες πριν ανακοινωθούν επισήμως τα μέτρα, αξιοποίησε το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, προκειμένου να τονίσει ότι:
1. Πρόκειται για το τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών, διότι, όπως είπε, «δεν αντέχει άλλο η ελληνική οικονομία».
2. Οι περικοπές είναι αναγκαίες, διότι χωρίς αυτές «η χώρα θα έβγαινε από το ευρώ».
3. Σε δύο χρόνια, εάν δεν υπάρξουν δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις, η Ελλάδα θα είναι διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα.
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, αφού τόνισε ότι «στην τρικομματική κυβέρνηση έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός την τελευταία ίσως ευκαιρία για να αποφύγουμε το χάος, για να αποφύγουμε την επιστροφή στη δραχμή και για να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι», αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία πρόκειται να ληφθούν άμεσα, παραδεχόμενος ότι είναι επώδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου