Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αποχωρούν από την ελληνική αγορά οι κυπριακές τράπεζες


Με ταχύ ρυθμό οι κυπριακές Αρχές προωθούν το σχέδιο απαγκίστρωσης του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου από την ελληνική αγορά, επιφέροντας νέες αλλαγές και στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη.

Πληροφορίες του κυπριακού Τύπου φέρουν την Alpha Bank να διαπραγματεύεται την ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων με την Τράπεζα Κύπρου και τη MIG να αποκτά το ελληνικό δίκτυο της
Λαϊκής Τράπεζας, δηλαδή τη Marfin Egnatia. Η υπερέκθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και οι δραματικές συνέπειές της επιβάλλουν αλλαγή στρατηγικής για τους δύο μεγάλους του κλάδου, με την Ελληνική Τράπεζα, ωστόσο, να φέρεται πως «μένει Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής Κύπρου», η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και οι ίδιες οι κυπριακές τράπεζες (κατ’ αρχάς η Λαϊκή Τράπεζα και εν συνεχεία η Τράπεζα Κύπρου) προσπαθούν να απομονώσουν τα στοιχεία ενεργητικού των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και να μειώσουν έτσι τον «ελληνικό κίνδυνο». Τα δίκτυα στην Ελλάδα λειτουργούν με τη μορφή υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα όλες οι ζημιές από τα επισφαλή δάνεια να γράφονται απευθείας στη Λευκωσία.
 
Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου