Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Μπλόκο στις απολύσεις στο Δημόσιο!!!

Μπλόκο στις απολύσεις στο Δημόσιο



Στην εφαρμογή κριτηρίων για την αξιολόγηση του προσωπικού αλλά και τη μεταφορά των πλεοναζόντων υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες επιμένει -σύμφωνα με πληροφορίες- η ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι το σχέδιο της αναδιοργάνωσης του Δημοσίου θα
οδηγήσει στη μείωση των μισθοδοτούμενων κατά 150.000 εργαζόμενους μέχρι το 2015 μόνο από τις αποχωρήσεις και τη μείωση των συμβασιούχων, χωρίς απολύσεις.
Χαρακτηρίζουν αναγκαία την αξιολόγηση του προσωπικού και υποστηρίζουν ότι τα κλειδιά των αλλαγών στο Δημόσιο θα είναι τα νέα «περιορισμένα» οργανογράμματα και η αξιολόγηση του προσωπικού, που θα οδηγήσει σε σαρωτικές μετατάξεις χωρίς να γίνουν απολύσεις.
Ο υπουργός Αν. Μανιτάκης (στη φωτογραφία δίπλα) έχει τονίσει ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, προστατεύονται από τη «μονιμότητα» ακόμα και οι υπάλληλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που εργάζονται σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου. Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαθέτει «βέλη στη φαρέτρα της», με τα οποία θα αποφευχθούν οι απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου